Körtúra útvonal

Hollád természeti értékei iránt egyre nagyobb az érdeklődés, turisták jönnek felfedezni a dimbes-dombos környéket. Legfőbb kirándulási célpont a kápolna, ahol a nagy séták után kicsit meg lehet pihenni. Itt 2013-ban túraútvonal épült ki, mely a Kámán körtúra nevet kapta.

https://marcaliportal.hu/index.php/2015-07-07-09-04-12/kozelben/18575-kaman-koertura-holladon

nyársfaragás

Azóta minden év októberében megtartjuk szalonnasütős Kámán túránkat. A falu központjából indulunk, majd a kápolnánál már tábortűz fogad minket, ahol mindenki sütheti a magával hozott szalonnát, krumplit, virslit, megkínáljuk egymást süteményeinkkel.

ezt a jelet kövesd

https://marcaliportal.hu/index.php/2015-07-07-09-04-12/kozelben/44390-k%C3%A1m%C3%A1n-k%C3%B6rt%C3%BAra-holl%C3%A1don

Részletesen az útvonalról: a falu templomától indulsz, a boltnál bekanyarodsz, haladsz a közön, el a temető előtt, felfelé a Cigány-kapuig, ahol lefordulsz a Gáspár-lapra. Itt elhaladsz a gyümölcsfajták mintakertje előtt, a skanzen és a Gáspár-kút mellett, haladsz egészen az elágazásig, ahol egy elhagyatottabb részen vezet tovább a jelzés. Itt bonyolódnak a dolgok, a jelzés felvezet egy szerpentinre, ami már a Kámán nevezetű domb. Keskeny és meredek terepen tekeregsz, közben találhatsz nagy ezerjófüvet, esetleg árvalányhajat és vad nőszirmot. A tekergés felvezet a domb tetejére, ahonnan elláthatsz Zalába. Majd átvezet a kápolnához. Ha megpihentél és megkerested a geoládát, a széles úton haladhatsz a hegyháti útra, ahonnan a jelzésnél letérsz a Dora-völgybe. Kis idő múlva újra feltűnnek pincék, és a gondozott terep. Az útvonal már a falu felé halad, mindig a főbb útvonalat válaszd, egy akácos részen való balra fordulás után már a falu határáig mehetsz. A Cservölgyi utcába érsz, és jobbra fordulás után már ismerős lehet a terep, a hídnál fordulj balra, és fel fogsz érni a templomhoz.

közben ihatsz egy kis frissítőt
ilyen nádfedeles pincék mellett haladhatsz el

Őszi kép a túraútvonalról:

https://www.instagram.com/p/BpM9R-_AK-7/

3 thoughts on “Körtúra útvonal

  1. Sziasztok, a leírásból egy nem helybeli nem biztos, hogy megtalálja, merre is megy a túra – tudtok segíteni esetleg térképes változatban


    1. Kedves Péter! Csatolom a térképet. Reményeink szerint ősszel ismét megtartjuk a szalonnasütős túránkat, október 23-a körül szokott lenni. Ennek a túrának a pihenőpontja a kápolna, ahol sütögetünk, beszélgetünk.
      A túra Holládról, a templom elől indul (itt parkolni is lehet), a zöld kúp felfestést kell követni. Végig a hegyen jól láthatók a jelzések, illetve az utak járhatók, kitisztítottak az erdőben is, nyáron is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük